Váš hlas vytváří budoucnost

Napište nám váš názor [email protected]

Strana Právo Respekt Odbornost vyzvala předsedu vlády Petra Fialu, aby veřejně vystoupil před občany 11. března na Václavském náměstí

2 března, 2023

Praha, 1. března 2023


Na tiskové konferenci 7. února zveřejnilo vedení strany Právo Respekt Odbornost (PRO)požadavky, které zaslalo předsedovi vlády Petru Fialovi. Týkaly se oblasti svobody slova, energetické koncepce, mezinárodní a bezpečnostní politiky. Vzhledem k tomu, že předseda vlády nereagoval a otevřený dialog odmítá, vyzvalo ho vedení PRO, aby kroky vlády vysvětlil a obhájil před občany na celonárodním setkání „Česko proti bídě“ v sobotu 11. března na Václavském náměstí v Praze.

Text výzvy k účasti na celonárodním setkání:


Vážený pane předsedo vlády,
dne 7. února 2023 jsme Vám dopisem, doručeným na Úřad vlády České republiky, zaslali seznam požadavků, které považujeme za nezbytné první kroky pro postupné obnovení principů demokratického právního státu a pro svobodný, prosperující a mírový život v České republice.


Současně jsme vyjádřili připravenost k otevřenému dialogu a požádali Vás, abyste nás k projednání uvedených požadavků přijal nejpozději do 28. února 2023.


S politováním musíme konstatovat, že k dnešnímu dni jsme od Vás neobdrželi žádnou reakci. Vzhledem k tomu, že v demokratických právních státech patří vedení otevřeného dialogu vlády s opozicí a s občany vlastní země k naprostým základům politické kultury, věříme, že nezůstanete i nadále k naší nabídce přezíravě netečný a naše upřímně míněné pozvání k dialogu přijmete.

Jsme přesvědčeni, že celonárodní setkání svolané na den 11. března 2023 od 14.00 hodin na Václavské náměstí v Praze pod názvem Česko proti bídě bude pro Vás vhodnou platformou, kde budete moci veřejně vystoupit a vysvětlit postoj vlády České republiky k tématům, která jsme v našich požadavcích otevřeli, tedy k tématům ochrany svobody slova, energetické, mezinárodní a bezpečnostní politiky České republiky.


Očekáváme Vaše sdělení, zda toto pozvání přijmete. Z organizačních důvodů Vás žádáme o potvrzení Vaší účasti nejpozději do 10. března 2023.


S pozdravem


za stranu Právo Respekt Odbornost


JUDr. Jindřich Rajchl, předseda

Sdílet přes WhatsApp
Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitter
Sdílet E-mailem